19. nap – Pihengetés falusi levegőn

Ezt a napot most tényleg végre pihengetésre szántuk – és az időjárás támogatott is minket: szakadó, monszun jellegű esőre ébredtünk. Tulajdonképpen délelőtt bambusz hajó túrára akartunk menni (lehetett a hostelben normális áron bérelni), de így másnapra halasztottuk. Hisz úgysem láttunk volna semmit a párától.

Felhők és pára
A falu a tetőteraszunkról

A szakácsunknál reggeliztünk, aztán a tetőteraszon kártyáztunk – és mint mindig – csak arra vártunk, hogy végre elálljon az eső és tehessünk valamit.

Kárpótlásul luxus ebédet rendeltünk: Catfish-t (harcsát) – ami itt a Li-folyó környékén egy tipikus egytálétel. Amint megrendeltük, ő telefonált egyet, és 3 perc múlva megállt egy motoros, aki átadott a szakácsunknak egy ficánkoló reklámszatyrot. Alig 15 perc múlva ott gőzölgött előttünk a hatalmas adag étel. Közepesen erős volt, 1-2 szálkával – mondanom sem kell: isteni. Uzsonnára sült banánt rendeltünk elvitelre.

Sült banán a kedvenc kis éttermünkben (meg kínai sör)

15 óra körül esküvői petárdák százai ébresztettek minket a délutáni sziesztából. Ekkorra elállt az eső is. Így elindultunk sétálni a faluba, többek között hosszú időt töltöttünk az élelmiszerboltban.

Fincsi rágcsálnivaló - csirkeszárny, -láb, -comb stb.

Tömérdek színes kis zselé
Kis úttörők nézik hogyan készül a torta
Kész torták (tojásfehérjehab cukorral meg ételszínezékkel)

Este természetesen megint teletömtük magunkat a szakácsunknál.

A szakács ikrei

Schreibe einen Kommentar