05.17. – The North of Iceland

DeutschMagyarFoto

Um aufzuwachen machten wir Frühsport und nutzten dabei natürlich das schöne Wetter aus, sprich 0 Grad mit eisigem Wind d.h. gefüllt -5 Grad und machten eine Runde um den Krater des aktiven Vulkans Krafla. Zum Ende fing es sogar an zu schneien.
Entlang der Nordküste wurde es dann wieder sonniger und so umrundeten wir auf Schotterwege die Halbinsel Vatnanes um Seelöwen zu finden – leider ohne Erfolg aber mit einem schönen Picknick.
In Budranes schlugen wir unser Zelt das letzte Mal auf.


Reggel hogy felébredjünk, természetesen reggeli tornával kezdtük a napot: körbefutottuk a Krafla vulkán krátertavát. Hogy mindez élvezetes legyen, természetesen kiélveztük a kellemes 0 fokot jéghideg süvítő széllel és havazással. Közben megcsodáltuk a még működő vulkán aktivitását.
Az északi part mentén aztán már a nap is előjött és így kerültük meg a Vatnanes félszigetet fókák után kutatva offroad utakon. Sajnos fókát nem találtunk, de egy szép partszakaszt ahol piknikeztünk, azt igen! A kemény fiúk még levest és kávét is főztek – mi csak házi kolbászoztunk és pálinkáztunk (hála Peti túlélőcsomagjának! – mert hát ilyen gasztronómia csúcsélményben sem lesz részünk pár hónapig 🙁 )
Este Budranes-ben vertük föl a sátrunkat utoljára.


Fotos

Am nördlichsten Punkt unserer Weltreise 66,12° - Világkörüli utunk legészakibb pontján 66,12° (Hanzi, te vagy a legjobb fényképész, köszönjük ezt csodálatos fotót!)
Frühsport-Vulkankraterumrundung - Reggeli torna: vulkáni kráter körbefutása
Vulkanisches Gebiet - vulkáni környék

So wohnten die Isländer früher - ilyen házakban laktak az izlandiak korábban
Beim Sonnen - Napozás közben

Schreibe einen Kommentar