05.18. – The West of Iceland

DeutschMagyarFoto

Unser letzter Tag fing bewölkt an, tagsüber konnten wir uns aber öfters auf Sonnenschein freuen. An diesem Tag fuhren wir um die Halbinsel Snaefellness. Viele sagen, dass dieses Stück eigentlich sämtliche Teile von Island wiederspiegelt. Nun ja, wahrscheinlich genau deshalb fanden wir diese Strecke teilweise (eher am Norden) „langweilig“. Aber der Anblick des Vulkans Snaefell machte natürlich alles wieder gut.
Abends um 18 Uhr kamen wir in Reykjavik an.
Unser Abendspaziergang durch Reykjavik war angenehm – dies ist eigentlich wie eine Provinzstadt, nur an den ausgefallenen Klamotten der Leute merkt man dass man in einer Stadt ist. Es herrscht totale Ruhe. Die Frauen sind bei 7 Grad in Sandaletten und in Bluse (lediglich mit einer dünnen Jacke) rumgelaufe – teilweise hatte ich das Gefühl hinrennen und mein Schal denen umbinden zu wollen *grrrrr*. Aber die Kinder waren genauso hart drauf: spielten Krieg mit Wasserpistolen in T-shirt *doppelt grrrrr*
Die zwei Jungs nahmen sich ein Hotelzimmer, wir dagegen blieben hart und übernachteten wir Auto um die 35 Euro kosten für die halbe Nacht zu sparen – denn um 4.45 Uhr mussten wir ja wieder zum Flughafen aufbrechen.


Az utolsó napunk felhősen kezdődött, de a nap folyamán többször is örülhettünk napsütésnek. Ezen a napon a Snaefellness félszigetet kerültük meg. Sokan azt állítják, hogy itt mindenféle fajta izlandi tájat meg lehet találni. Ezt nem tudjuk teljesen megerősíteni, de változatos volt az biztos. S a Snaefell vulkán tényleg szép volt.
Este 6-ra érkeztünk Reykjavikba. Egy kellemes sétát tettünk a városban – ami semmi esetre sem számít európai szemmel nagyvárosnak, nagyon nyugodt hely és szinte falusias. Csak az emberek különleges (design) ruháin lehetett észrevenni, hogy ez itt egy központ. A nők ráadásul 7 fokban szandálban és blúzban járkáltak (csak egy vékony kabátka, ha volt rajtuk) én meg a legszívesebben odarohantam volna, hogy legalább a sálam átadjam nekik *brrrrr*. Sőt, voltak gyerekek, akik egy szál pólóban vízipisztollyal lövöldözték egymást *duplán brrrr*.
A fiúk kivettek maguknak egy szállodaszobát, de mi ugye nem nyaralunk, hanem úton vagyunk, és az első éjszaka már megterhelte rendesen a büdzsénket, így mi úgy döntöttünk, hogy kemények leszünk és az autóban töltöttük a fél éjszakát – 4.45-kor ugyanis már indulnunk is kellett a reptérre.


Fotos

The Team

Fischsuppe - Halleves
Typische Häuser in Reykjavik - tipikus reykjaviki ház
Wahrzeichen von Reykjavik - Reykjavik jelképe

Schreibe einen Kommentar