05.20. – The last Schnitzel for the next 7 months

DeutschMagyarFoto

Wir sind am 19.05. gegen 13 Uhr in Frankfurt gelandet. Wir mussten aufs Gas treten, weil wir noch nach Würzburg zu Tropeninstitut mussten um unsere Gelbfieberimpfung abzuholen. Nach der Beratung entschieden wir uns noch für eine gegen Thypus. (Unser Arm tut immer noch weh)
Am Freitag stand Waschtag an. Allerdings als ich die 4. Ladung drin gehabt habe, hat die Pumpe ihren Geist aufgegeben, wir mussten das Wasser manuell ablassen. Reinigung bringte nichts, die Pumpe war eindeutig hinüber. Gott sei dank haben wir die Wäsche, die wir mitnehmen wollten alle geschafft. Tja, und wir mussten wohl oder übel gleich eine neue Waschmaschine bestellen – dies war definitiv nicht eingeplant.
Am Abend sind wir nach Prölsdorf zum Schnitzel essen gefahren – und natürlich um Hefeweizen zu trinken. Das Bild darüber posten wir hier, damit wir es wenigstens ab und zu mal angucken können 🙂


Délután 1 körül érkeztünk meg Izlandról Frankfurtba, ahol is jól a gázpedálra kellett lépnünk, hogy még időben a würzburgi trópusi intézetbe érjünk. Itt ugyanis még be kellett adatnunk a sárgaláz elleni oltást. A tanácsadás után még egy tífusz elleni mellett is döntöttünk. Egyébként a tífusz elleni eléggé fáj a karunkban.
A pénteki nap mosásra és a hátizsák pakolására volt szánva. A 4. adag szennyes volt benn, amikor is a mosógépünk napra pontosan 8 év után feladta a szolgálatot. Elromlott a pumpa, kézzel kellett leengednünk a vizet. Így kénytelenek voltunk terven kívül egy mosógépet rendelni. De hál‘ ég pont azok a ruhák készen lettek, amiket el akarunk vinni, a többi maradékot majd öcsémnek kell belerakni az új mosógépbe.
Este elmentünk Prölsdorfba, ahol péntekenként rántott hús evés van, és bevágtunk fejenként egy nagy fokhagymás rántott húst (egy fej fokhagyma egy húsban!) és a fiúk bajor sört ittak hozzá. Feltettük a fényképét, hogy ha a következő 7 hónapban éhesek lennénk rá, akkor itt legalább képen láthassuk 🙂


Fotos

Knoblauchschnitzel - fokhagymás rántotthús

Schreibe einen Kommentar