08.22.-23. A long way to Salta

DeutschMagyarFoto

 

Wir verbrachten zwei Nächte im Bus bis wir endlich in Salta ankamen. Den Tag dazwischen mussten wir in Ressistencia verbringen, in der Stadt der Skulpturen (laut Reiseführer). Anhand der Beschreibung dachten wir, dass wir den Tag doch mit Stadtbesichtigung verbringen können. Aber nichts da, es war kalt, die Stadt war richtig enttäuschend, die Skulpturen eher eine Sammlung von „keine-Stadt-will-sie-sonst“ – Skulpturen. Wir setzten uns in eine Bar um uns aufzuwärmen. Da sprach uns ein Pärchen vom Nachbartisch an, Pedro war Englischlehrer in der Schule, Gabi Bibliothekarin. Pedro hatte eine Mutter von deutschen Abstammung (wie viele in der Gegend), aber die Sprache sprechen sie nicht mehr. Wir führten über 3 Stunden lang ein interessantes Gespräch (auf Englisch), wobei wir das Land viel besser kennenlernen konnten. Danke Gabi und Pedro!

In Salta empfing uns Sonnenschein, ein schönes Hostel (Backpackers Suites). Wir machten uns auf in die schöne Innenstadt, erkundigten uns wegen Mietwagen und Touren. Letztendlich enschieden wir uns für die geführten Touren, der Mietwagen wäre zwar preislich das gleich gewesen, aber man darf die Höhenkrankheit und die ungeteerten Straßen in außer Acht lassen.


Két éjszakát töltöttünk autóbuszban, mire megérkeztünk Salta-ba. A köztes napot kénytelenek voltunk Ressistencia városában eltölteni, amiről azt hittük, hogy nem is lesz rossz, mert az útikönyv szerint a szobrok városa. Igen ám, de nagyon hideg volt, munkaszüneti nap volt, vagyis semmi nem volt nyitva, a szobrok pedig olyanok voltak, amelyeket semmilyen más város nem akart kiállítani. Így az egész város valahogy nem gyakorolt ránk nagy hatást. Ezért beültünk egy kávézóba. A szerencsénk úgy hozta, hogy egy pár ránk köszönt a mellettünk lévő asztaltól. Pedro angoltanár a helyi iskolában, Gabi meg könyvtáros. Pedro nagyon örült neki, hogy németekkel beszélgethet (az anyja német származású, mint sokan mások a környéken, habár a nevükön kívül már semmi nem köti őket a németséghez). Szóval, több mint 3 órán keresztül beszélgettünk angolul, nagyon sok mindent megtudtunk az országról és a szokásokról. Köszönjük Gabi és Pedro!
Saltaban napsütés és egy szép hosztel (Backpackers Suites) várt minket. El is indultunk a belvárosba és érdeklődtünk autóbérlés és szervezett túrákkal kapcsolatban, hogy hogyan is fedezzük fel a környéket? Végül a túrák mellett döntöttünk, mert az autó ugyan nem lett volna sokkal drágább, de nem szabad elfelejteni a hegyi-betegséget és a rossz, aszfaltozatlan utakat.


Fotos

Schreibe einen Kommentar