08.30. – Geyser Tatio and the Moon Valley

DeutschMagyarFoto

 

Früh um 4 Uhr startete unsere Tour zu den Geothermalfeldern von Chile. Während der 2 Std. Fahrt konnten wir wenigstens schlafen. Als wir ankamen, waren es -14 Grad, sogar die Scheibe des Bussen war zugefroren. Wir spazierten halbe Stunde lang zwischen den kleinen Geysiren, aber dann waren alle unsere Finger und Zehen abgefroren. Die Härteren gingen auch in den warmen See baden, wir fanden er war nicht heiß genug für den Außentemperatur, deshalb liessen wir dieses Erlebnis lieber aus. Die Fahrt zurück in die Stadt über das Dorf Machuca war wirklich sehr schön, wir sahen viele Vicunas.
Am Nachmittag machten wir eine weiter Tour, zu Moon and Death Valley. Vor allem der Sonnenuntergang von oben auf die Mondlandschaft war wunderschön.


Hajnali 4 órakor indultunk teljes sötétben, két óra volt az út, így pont napfelkeltére értünk a hévizes területre. A hőmérő -14 fokot mutatott. Fél óra sétálgatás után alig tudtuk a vacogástól megenni a reggelinket és kiinni a forró teánkat. A bátrabbak bementek fürdeni egy természetes meleg vizű tóba, de a víz nem volt valami forró, inkább meleg. Mi inkább csak kívülről néztük, mivel ugyan már sütött a nap, de még mindig nem volt 0 fok fölött a hőmérséklet.
Szép tájon keresztül haladtunk Machuca nevű pici faluig – egy szép kis templommal. Sok vikunyát láttunk útközben.
Délután egy másik túrán vettünk részt, megnéztük a Moon és a Death Valley-t (völgyeket). A legszebb a naplemente volt, ahogy ez a holdbéli táj narancsszínűvé vált.


Fotos

Videos

Schreibe einen Kommentar