11.21.-22. – Monteverde – Canopy in the cloudforest

DeutschMagyarFoto

 

Nach einer holprigen Busfahrt sind wir nach 5 Stunden in Monteverde (Santa Elena) angekommen. Diese Nebelwaldregion liegt 1000m ü.M. und kaum fanden wir ein Hostel, fing es an zu regnen und stürmte es den ganzen Abend. Angeblich wurde hier in dieser Gegend Canopy erfunden… deshalb sind wir hierher gekommen.
Früh war es dann wesentlich besser, als bei Selvatura unsere Canopy-Tour anfing. Allein die Gegend war wunderschön, alles mit Moos bewachsen. Wir mussten 13 Seil-Strecken hinter uns bringen. Die letzte und längste war 1 km lang, hier mussten wir zu zweit gleichzeitig „rutschen“, sonst hätte das Gewicht für die Strecke nicht ausgereicht. Ein weiteres Highlight war noch der Tarzansprung.
Danach liefen wir noch über mehreren Hängebrücken im Nebelwald rum, leider sahen wir bis auf Nasenbären keine Tiere.
Der ganze Spaß war sauteuer – wie alles in Costa Rica – 70$ p.P.


Egy rázós, 5 órás buszozás után érkeztünk meg Monteverde-be (Santa Elena-ba). Pont elfoglaltuk a szállásunkat, amikor elkezdett esni az eső és egész este szélvihar kíséretében tette lehetetlenné, hogy bármit is csináljunk. Ezen a környéken nagyon szép esőerdők vannak – majd 1000 m magasságban – és itt találták fel a canopy-zást – ezért is jöttünk ide. Az első Canopy pálya itt, Costa Rica Monteverde Cloud Forest Nemzeti Parkjában nyílt meg. A közép-amerikai pálya eredeti célja az esőerdő kutatás volt.
Szerencsére, amikor másnap reggel indult a túránk a Selvatura társasággal, már kicsit kitisztult az ég és a szél is csendesedett. 13 drótszakaszt tettünk meg, mire elértünk a Tarzanozós részhez. De a legnagyobb szám a hosszú, 1km-es drótszakasz volt. Ezt ketten tettük meg egymásba kapaszkodva, mert egy ember súlya nem lenne elég a távolsághoz.
Adrenalin fokozó, szabadságot sugalló érzés száguldani a lombok felett.
A túra végeztével sétáltunk egyet a fák fölött a sok függőhídon, az erdő ugyan gyönyörű volt, de állatokat sajnos nem láttunk.
Mint Costa Ricában minden, ez is iszonyú drága volt: 70$ fejenként.


Fotos

Video:

Tarzan (genießt laut – hangosan élvez):

Jane (genießt still – csendben élvez):

1km lang zusammen – 1km-es ketten együtt

Schreibe einen Kommentar